logoigodlo

Wiosenne kanapeczki

Muchomorki wtorkowe popołudnie spędziły przygotowując samodzielnie podwieczorek- zdrowe kanapeczki.Zanim jednak przystąpiły do zadania dowiedziały się, jakie wartości odżywcze mają warzywa. Na stoliku znajdowały się ułożone na talerzykach: pieczywo, masło, ser, jaja oraz warzywa. Po umyciu rąk oraz warzyw dzieci przystąpiły do przygotowania kanapek. Samodzielnie smarowały pieczywo masłem, kroiły warzywa oraz układały dowolnie przez siebie wybrane witaminy. Wszystkie dzieci z wielkim apetytem zajadały przygotowane przez siebie kanapki. Dzięki takim zajęciom dzieci kształcą w sobie odpowiednie nawyki żywieniowe, rozwijają kreatywność, wyobraźnię i dbałość o higienę podczas spożywania posiłku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Kategorie

Ostatnie artykuły